HUBERT KUKLA - 953/K

Diagnoza była prosta- zaburzenia ze spektrum autyzmu… W jednej chwili pogodny i aktywny chłopczyk popada w melancholię i ma coraz większe problemy z komunikacją.

Hubert należy do ludzi wytrwałych, wie czego chce i nadal jest najukochańszym dzieckiem swojej mamy, jednak codzienność z wiekiem stała się dla niego coraz to trudniejsza. Zmiana otoczenia, szkoły i kolegów to największy stres jaki może przytrafić się dziecku, które choruje na autyzm. Hubert spotkał się z tym zjawiskiem nie raz, dlatego cierpliwie stawia czoło kolejnym wyzwaniom.

Ten jakże zdolny chłopiec codziennie boryka się ze swoją niepełnosprawnością, która uniemożliwia mu komunikację z rówieśnikami oraz najbliższymi. Hubert wymaga stałej opieki rodziców i rodzeństwa. Kwalifikuje się do specjalnego nauczania, gdzie z pomocą terapeutów może w przyszłości poczuć chociaż namiastkę „normalności”… Jak większość osób z niepełnosprawnością wymaga specjalistycznej opieki, terapii i lekarstw, które przerastają budżet wielodzietnej rodziny.

W związku z powyższym apelujemy o pomoc skierowaną dla Huberta. Wszystkie zebrane środki przeznaczone zostaną nie dla nas, ale dla naszego Huberta. Wychodzimy z założenia, że każdy grosz się liczy, a pomoc nawet najmniejsza zawsze się zwraca.

Serdecznie dziękujemy!

Rodzeństwo i Rodzice Huberta.

WSPOMÓŻ HUBERTA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku:

KRS: 0000186434

Cel szczegółowy: 953/K HUBERT KUKLA.

lub wpłacając darowiznę:

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „SŁONECZKO”

77-400 Złotów, Stawnica 33 A

nr konta: 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010

Tytuł wpłaty: 953/K HUBERT KUKLA - DAROWIZNA

Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni.