ANTONI DUTCZAK - 305/D

Antoś urodził się 17.09.2016 roku w stanie głębokiego niedotlenienia. W skali Abgar 0/1/2/3. PH – 6.75. w porodzie naturalnym w Szpitalu Wojewódzkim w Zielonej Górze. Następnie Antoś został przekazany do Szpitala Klinicznego w Poznaniu na ulicę Polną w celu wprowadzenia w stan hipotermii całego ciała, w której przebywał przez trzy doby.  Następnie po tygodniu maluszek wrócił do Szpitala w Zielonej Górze na oddział Neonatologii w stanie ciężkim, gdzie był leczony do 7 grudnia 2016. W wypisie ze szpitala lekarze postawili diagnozę: Encefalopatia, niedotlenieniowo-niedokrwienna. Tracheostomia. Z uwagi na brak odruchu ssania i przełykania żywiony dojelitowo zgłębnikiem, mlekiem początkowym. U Antosia utrzymuje się nieprawidłowy stan neurologiczny. Napięcie mięśniowe ewoluuje w kierunku spastyczności. Otwiera oczka, nie mruga i nie skupia wzroku. Nie zapłakał jeszcze do tej pory choć lecą mu łezki. Brak mimiki twarzy. Badanie Okulistyczne wykazało, że przedni odcinek obu oczu jest prawidłowy. Z uwagi na niewydolność oddechową w 44 dobie życia wykonano tracheostomię. Badanie słuchu metodą ABR wykazało niedosłuch o progu słyszalności 70dB. W badaniu neurologicznym stwierdzono ciężkie czterokończynowe porażenie z dużą sztywnością mieszaną piramidową i pozapiramidową. Po zakończeniu diagnostyki w Szpitalu w Zielonej Górze w 81 dobie życia synek został przekazany do Ośrodka Terapii Oddechowej Ventamed celem dalszego leczenia. Aktualnie przebywa w domu wraz z respiratorem, urządzeniem odsysającym oraz pulsoksymetrem.
       Wierzymy, że odpowiednia rehabilitacja i leczenie może pomóc naszemu synkowi w powrocie do zdrowia.

Zatem, bardzo prosimy o wsparcie finansowe w postaci 1% podatku.
W tym celu wystarczy w deklaracji podatkowej wpisać:

W rubryce „informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%”
305/D DUTCZAK ANTONI
Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych zaznacz w okienku  x

Osobne wpłaty można kierować na konto fundacji:
Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „SŁONECZKO”
77-400 Złotów, Stawnica 33A
Spółdzielczy Bank Ludowy Zakrzewo Oddział w Złotowie
89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
tytułem:  305/D DUTCZAK ANTONI- darowizna na pomoc w leczeniu

Bardzo dziękujemy za okazaną pomoc

rodzice