OSKAR ZDZIEBŁOWSKI - 27/Z

Zwracamy się z prośbą o pomoc o wsparcie finansowe na leczenie i rehabilitację naszej córki Majeczki. Maja urodziła się z wadą wrodzoną centralnego układu nerwowego – niedorozwojem móżdżku, jedną z postaci Dziecięcego Porażenia Mózgowego. Przez to Maja ma zaburzony rozwój psycho - ruchowy, rozwój mowy, ma także kłopoty ze wzrokiem – nosi okulary. Dodatkowo ma  padaczkę, która również znacznie hamuje jej rozwój. W tej chwili Maja 6 lat i jeszcze samodzielnie nie siedzi. Jedyną szansą na to, że Maja osiągnie postępy w swym rozwoju, a co za tym idzie pozwoli jej w przyszłości samodzielnie żyć jest długa i ciężka rehabilitacja.

Na dzień dzisiejszy Maja uczęszcza po kilka godzin dziennie do przedszkola dla dzieci z porażeniem mózgowym w Gdańsku na ulicy Abrahama.  Dodatkowo w miarę możliwości jeździmy z nią na 2-tygodniowe turnusy. Koszt takiego wyjazdu to ponad 4000 zł. Nie stać nas, aby jeździć z nia tam tak często, jak tego potrzebuje. Dlatego zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc na leczenie naszej córeczki.

W celu zbiórki pieniędzy utworzyliśmy Mai subkonto  w Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnych „SŁONECZKO’’ Stawnica 33 77-400 Złotów. Uprzejmie prosimy o wpłatę pieniędzy na konto bankowe. 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010 wpłaty zagraniczne w Euro: kod SWIFT(BIC):GBW CPL PP, 76894400030000208820000050 z dopiskiem na leczenie i rehabilitację Mai Zdziebłowskiej. Każdy z Państwa może także przekazać 1% należnego podatku dochodowego wpisując w zeznaniu podatkowym  Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko" Nr KRS 0000186434 także z dopiskiem dla Mai Zdziebłowskiej 27/Z. Z góry dziękujemy za każdy grosz.

Natalia i Paweł Zdziebłowscy