PATRYCJA POLCZYK - 194/P

Szanowni Państwo, nazywam się Patrycja Polczyk, mam 43 lata i choruję na SMA II (Rdzeniowy Zanik Mięśni typ II).

Jestem absolwentką dwóch kierunków: filozofii oraz antropologii kulturowej. Brałam udział w projektach i badaniach skierowanymi do osób niepełnosprawnych. Kandydowałam do Rady Miejskiej, aby zmienić coś na lepsze w życiu mieszkańców, szczególnie tych najbardziej potrzebujących pomocy. Mieszkam z mamą w niewielkiej miejscowości w Karkonoszach. Pracuję w domu. Chciałabym bardziej się usamodzielnić i odciążyć chociaż odrobinę moją rodzinę.

Część produktów, które ułatwiają mi życie - podnośnik sufitowy i winda balkonowa zostały zakupione i ułatwiają mi życie każdego dnia.

Mój pierwszy lekki wózek z dopinanym napędem elektrycznym kupiłam, dzięki Państwa pomocy, 12 lat temu. W związku z tym, powoli muszę myśleć nad nowym sprzętem.
Kolejne wydatki, to leki, rehabilitacja i wizyty lekarskie.

Dzięki temu wszystkiemu udaje mi się funkcjonować na co dzień.

Dziękuję za wszystkie przekazane już środki, jak również za te, które zechcą mi Państwo przekazać w przyszłości!

Wpłat można dokonywać na poniższe konta:

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Słoneczko"

Stawnica 33

77-400 Złotów