RAFAŁ STEFAŃSKI - 757/S

Nazywam się Rafał Stefański , mam 41 lat.  Jestem podopiecznym    Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnych  „Słoneczko”.

W listopadzie 2011 roku wykryto u mnie guza  głowy (oponiaka przystrzałkowego okolicy ciemieniowej prawej ) .W  styczniu 2012 roku przeszedłem operacje usunięcia  guza w szpitalu w Rzeszowie. Po operacji wystąpił niedowład piramidowy  kończyn lewych  oraz kończyny dolnej prawej.   Wystąpiła także padaczka .

W marcu 2012 roku przeszedłem kolejną operacje usunięcia martwiczego płata kostnego z powodu zaburzenia gojenia rany pooperacyjnej. Po operacji  nasilił się  niedowład kończyn lewych.

W maju  2012 roku  przeprowadzono u mnie  intensywna 30 dniową  radioterapię  loży pooperacyjnej w szpitalu w Brzozowie.

W marcu 2016 roku przeprowadzono u mnie rekonstrukcję kości czaszki z usunięciem klipsów w szpitalu w Tarnowie.

W ciągu ostatnich lat intensywnie się rehabilituje w szitalach (Rzeszów , Krosno, Tarnów, Warszawa) sanatorium (Busko Zdrój) ,prywatnie w ramach moich możliwości finansowych (lokomat - Tajęcina, metodą PNF ), REHSTAB (Limanowa),  oraz w warunkach domowych .

Obecnie poruszam się o balkoniku z asekuracją osoby towarzyszącej  (w domu) , poza domem na wózku  inwalidzkim. Występują u mnie  niedowład kończyn  lewych oraz nogi  prwej ,zaburzenia równowagi oraz postawy ciała, opadnie stopy lewej, spastyczność  kończyn ,długotrwałe bóle  głowy , męczliwość  oraz depresja .  Potrzebuję pomocy w podstawowych czynności ach domowych , toaletowych oraz  poruszaniu się .

Z powodu choroby od 2012 roku  nie pracuję , przebywam na rencie.

Wymagam stałej intensywnej i kosztownej rehabilitacji . Leków oraz sprzętu niezbędnego do codziennej walki z chorobą co wiąże się z ogromnycmi kosztami.

Dlatego zwracam się z ogromną  prośbą  o wsparcie

Przekazując   1 %   wypełniając  PIT

Numer KRS 0000186434

Cel szczegółowy:  Rafał Stefański 757/S

Przekazując darowiznę

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Słoneczko”
Stawnica 33, 77-400 Złotów
SBL Zakrzewo
Nr Konta 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010
z dopiskiem: Na leczenie i rehabilitację Rafał Stefański , symbol –757/S

Okazana pomoc umożliwi mi skorzystanie z wysokospecjalistycznych zabiegów usprawniających i zakup sprzętu rehabilitacyjnego.

Serdecznie dziękuje za wsparcie i okazaną pomoc .