DARIUSZ OLEJNICZAK - 133/O

Witam.

Nazywam się Olejniczak Dariusz. Urodziłem się 31.08.1993r. Mieszkam w małej wsi w województwie kujawsko-pomorskim. Od urodzenia zmagam się z Rdzeniowym Zanikiem Mięśni (SMA) Werddinga Hoffmanna, ale dopiero gdy miałem roczek zdiagnozowano u mnie tę chorobę w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. W związku z tą chorobą mam skoliozę kręgosłupa dlatego gdy miałem 6 lat przeszedłem operację korygującą skoliozę kręgosłupa w Zakopanem. Niestety mimo udanej operacji z czasem skolioza powróciła.🙁 Z biegiem lat zacząłem mieć coraz większe problemy z wydolnością oddechową z powodu której często przebywałem w szpitalu - raz również na Oddziale Intensywnej Opieki Medycznej (OIOM) w Toruniu. I gdy pewnego dnia kilka lat temu ponownie dostałem duszności Pani doktor zapisała mnie do Wentylacji Domowej i od tego czasu czyli od (2009 r.) od kiedy do niej należę i jestem wspomagany codzienną wentylacja mechaniczną – nieinwazyjną lepiej mi się oddycha, duszności ustąpiły, a co za tym idzie nie byłem w szpitalu już ani razu.😁

Niestety moja choroba jest chorobą nieuleczalną i postępującą z powodu której nie mogę chodzić, gdyż mam bezwładne obie nogi i ręce oraz przykurcze przez co poruszam się na wózku inwalidzkim. Z tej przyczyny kluczowa jest tutaj codzienna i sumienna rehabilitacja oraz sprzęt pomocniczy, a także ułatwiający mi egzystencję m. in. nowy elektryczny wózek inwalidzki przystosowany do moich indywidualnych potrzeb. Mnie ani mojej rodziny nie stać na codzienną rehabilitacje i tak drogi sprzęt. W związku z tym BARDZO PROSZĘ wszystkie dobre serca o przekazanie mi 1,5% z podatku lub darowiznę na ułatwienie mi życia dzięki rehabilitacji oraz potrzebnemu sprzętowi.

moje zdjęcie

Wszyscy, którzy chcą mi pomóc i przekazać mi 1,5% swojego podatku proszę o wpisanie w swoim zeznaniu podatkowym PIT poniższe dane;

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym ''Słoneczko''

Cel szczegółowy : Dariusz Olejniczak 133/O

Wniosek

Darowiznę na rehabilitacje i potrzebny sprzęt można przekazać wpisując;

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym ''Słoneczko''

Stawnica 33A

77-400 Złotów

Darowizny w PLN: kod kraju: PL