HANNA SZCZEŚNIK - 1150/S

Przekaż swój 1,5 % na:

Numer KRS: 0000186434

Cel Szczegółowy: 1150/S Hanna Szcześnik

Na imię mam Hania - Hania Wojownik!

Urodziłam się 29 kwietnia 2017 r., mieszkałam w brzuszku mamusi tylko 6 miesięcy, w dniu narodzin ważyłam zaledwie 960 gram. Tak tak, tyle co torebka cukru. Początki były bardzo trudne, zamknęli mnie w plastikowym pudełku, nie słyszałam już bicia serduszka mamusi, nawet najdelikatniejszy dotyk sprawiał mi ból, moja skórka była cieniutka i przeźroczysta, można było przez nią zobaczyć moją każdą żyłkę. Największe kłopoty rozpoczęły się w drugim dniu mojego życia, kiedy to doznałam masywnego wylewu krwi do mózgu IV stopnia, najgorszego z możliwych. Nigdy nie zapomnę jak mamusia i tatuś z przerażeniem słuchali Pani doktor, która przekazywała im tą straszną wiadomość oraz rokowania, które niestety nie były dla mnie łaskawe.

W szpitalu spędziłam ponad 100 dni, miałam kilkukrotnie przetaczaną krew, niezliczoną liczbę wkłuć i pobrań krwi, wielokrotnie zakładane wkłucia centralne, przeżyłam siedem operacji główki, w tym jedną gdy ważyłam niewiele ponad 1 kg.

Niestety wcześniactwo pozostawiło bardzo duży ślad na moim zdrowiu: śródmózgowy wylew IV stopnia po stronie prawej, dokomorowy wylew III stopnia po lewej stronie; wodogłowie pokrwotoczne; implantacja zbiornika Rickhama, implantacja zastawki komorowo-otrzewnowej; retinopatia wcześniacza drugiego stopnia; zaburzenia gospodarki wapniowo-fosforanowej, niedokrwistość, padaczka, CVI - korowe zaburzenia widzenia.

Zdiagnozowano u mnie również mózgowe porażenie dziecięce, hemiplegię lewostronną.

Z powodu powyższych obciążeń wymagam stałej opieki i pomocy w procesie leczenia i rehabilitacji. Jestem pod stałą opieką wielospecjalistyczną.

Jak na prawdziwego Wojownika przystało walczę dzielnie każdego dnia o moje zdrówko. Moim marzeniem jest być samodzielną jak moi rówieśnicy!

Aby móc to osiągnąć stale uczestniczę w intensywnej rehabilitacji,

która niestety jest bardzo kosztowna.

Pieniążki przekazane na moje subkonto wykorzystam na rehabilitację i zajęcia,

które pomogą mi w walce o moją sprawność i samodzielność.

Za każdą przekazaną wpłatę, wraz z Rodzicami serdecznie dziękuję ;-)

Przekaż swój 1,5 % na:

Numer KRS: 0000186434

Cel Szczegółowy: 1150/S Hanna Szcześnik

Poza przekazaniem 1,5 % można również dokonywać innych wpłat -darowizn na konto

STAWNICA 33A, 77-400 Złotów SBL ZAKRZEWO

z dopiskiem "Nr subkonta 1150/S Hanna Szcześnik, na leczenie i rehabilitację "

Konta bankowe:

Spółdzielczy Bank Ludowy Zakrzewo Oddział w Złotowie