MARTYNA GRABOWSKA - 104/G

Szanowni Państwo.

Jesteśmy rodzicami dwuletniej Martynki, u której zaraz po przyjściu na świat stwierdzono  pachygyrię ( zakręty mózgowe  nadmiernie szerokie . Jest to wada wrodzona charakteryzująca się wadliwie wykształconymi częściami ośrodkowego układu nerwowego) agenezję ciała modzelowatego, wiotkość krtani oraz problemy z napięciem mięśniowym .

Niestety, nie jesteśmy w stanie pokryć ogromnych wydatków związanych z leczeniem i rehabilitacją naszej córeczki.

Brak środków finansowych uniemożliwia nam dalsze leczenie, co spowoduje zastój w rozwoju naszego maleństw.

Dlatego też zwracamy się do Państwa z ogromną prośbą o wparcie finansowe dla naszego dziecka. Liczy się każda, nawet najdrobniejsza suma.

Koszty miesięcznej rehabilitacji to ok 5000 zł. Dodatkowo 4-6 razy w roku Martynka musi jeździć na turnusy rehabilitacyjne , a koszt jednego turnusu waha sie od 5100-8000 zł.

Chcielibyśmy w pełni wykorzystać wszystkie dostępne środki, metody leczenia i rehabilitacji, potrzebujemy jednak do tego celu materialnego wsparcia.
Każde uzbierane środki pieniężne zostaną przeznaczone na:
- wyjazdy Martynki na turnusy rehabilitacyjne,
- zakupy sprzętu rehabilitacyjnego,
- zakup pomocy dydaktycznych,
 - prywatną rehabilitację (o którą ciężko i musimy dojeżdżać 3 razy w tygodniu po 200 km).

Martynka wymaga stałej i szeroko ukierunkowanej terapii z wykorzystaniem różnych form i metod psychologiczno - pedagogicznych, musi także korzystać z pomocy specjalistów różnych dziedzin medycyny i pedagogiki.

Jeśli możecie Państwo pomóc naszej córeczce, prosimy o przekazywanie środków finansowych na podane poniżej konto:

Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „SŁONECZKO”

SBL ZAKRZEWO

NR KONTA 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010

Z dopiskiem „na leczenie Martyny Grabowskiej104/G”

Państwa pomoc może sprawić, że nasze maleństwo w przyszłości będzie miało łatwiejsze życie oraz, a właściwie przede wszystkim, będzie mogła zupełnie samodzielnie funkcjonować.

Dzieci niepełnosprawne wsparte odpowiednimi terapiami, codzienną pracą i poświęceniem rodziców, potrafią dużo osiągnąć i przezwyciężyć chorobę.

Z góry serdecznie dziękujemy za jakąkolwiek, okazaną nam pomoc.

Magda  I Dawid Grabowscy