Wspomóż Fundację Słoneczko on-line
Tytuł wpłaty:

Płatności obsługiwane przez: Przelewy 24 - płatności on-line
PayPal - płatności on-line

I Ty możesz zostać Spartaninem!!!

Zobacz galerię.
W 7 Półmaratonie Warszawskim ponownie pobiegną Spartanie - charytatywna grupa biegowa. Tym razem Spartanie pobiegną dla 11 letniej Basi. Basia urodziła się 10.09.2001r. i przez pierwsze półtora roku była zdrową, prawidłowo rozwijającą się dziewczynką. W kwietniu 2003 roku skończyło się jej radosne i beztroskie dzieciństwo. Na skutek nieszczęśliwego wypadku Basia doznała licznych urazów mózgowo-czaszkowych, których następstwem była śpiączka, niedowład 4-kończynowy spastyczny, a także padaczka. Basia przestała chodzić, mówić...straciła wszystko, co do tego czasu potrafiła. Rocznie na turnusy rehabilitacyjne a także niezbędny sprzęt Basia potrzebuje około 50 000zł. Pod koniec marca Basia będzie miała drugą już operację fibrotomii, mającą na celu likwidację przykurczy mięśniowych. Pierwszy zabieg odbył się rok temu i jego efekty były bardzo dobre. Koszt fibrotomii (nie jest refundowana przez NFZ) wraz z konsultacjami to 11350 zł. Po zabiegu najważniejsza jest intensywna, trwająca kilka miesięcy rehabilitacja. Spartanie pobiegną znów w pełnym uzbrojeniu. Będą obecni również na Expo Sport & Fitness w Centrum Olimpijskim, gdzie będą prowadzić publiczną zbiórkę pieniędzy dla Basi. Poprzez stronę www.domore.pl można już od dzisiaj wspierać szczytny cel Spartan. Liczy się każda wpłata.
Brawo Wy
Dodaj swój cel!